АМБЕЛОС ВИНАРИЈА

МАНАСТИРА КОПОРИН

Image

АМБЕЛОС ВИНАРИЈА

МАНАСТИРА КОПОРИН
Назив винарије Амбелос заправо крије лепу симболику – на грчком језику ова реч значи виноград односно винова лоза која служи да би се произвело вино. То вино се приноси Богу као дар природе и освећује се на Светој литургији где се претвара у крв Господњу.
Image
Винарија Амбелос опремљена је продајно-дегустационим простором, дегустационом салом односно трпезаријом са 40 места за седење и отвореном терасом са исто толико места. Постоји и мања дегустациона сала за 20 особа, одвојена од подрума стакленим зидом. На 4. спрату конака, у самом поткровљу, налази се ВИП сала за до 25 особа која је предвиђена за састанке, презентације и професионалне дегустације. Што се тиче могућности за дужи боравак, ту су три луксузна апартмана и три двокреветне собе. Незаобилазни део посете винарије свакако мора бити и манастирски комплекс са црквом у којој се налазе мошти светог Деспота Стефана Лазаревића.
Виноград и винарија су део манастира Копорин, Браничевске епархије. Сам виноград је посађен 2011. године и простире се на 4 хектара. Присутне сорте су: Каберне Совињон, Мерло, Прокупац, Тамјаника, Рајнски ризлинг и Италијански ризлинг. Још један виноград посађен је 2017. године, и на површини од 2 хектара присутне су сорте Каберне Фран, Тамјаника и Пино ноар.

Са новим засадом укупне површине преко 6 ха и око 3.000 чокота по хектару очекује се производња од око 50.000 боца вина. Приликом производње ових вина поштује се многовековна манастирска традиција.
Image

Линкови

Вина
Винарија
Манастир
Биографија

 

 

Посетите нас

ОТВОРЕНО од 10 - 16ч
Копоринска ББ, Велика Плана, Србија
Телефон: 063 663737
Мапа & Локација

 

 

Пратите нас

© 2018 ambelos vinarija